fbpx

КАКО ДА СЕ ИЗМИЈАТ ПЕСТИЦИДИТЕ?

tonus

Дури и кај органски производи, според одредени студии, најдени се остатоци од пестициди и тоа до 11%. Значи, купувањето органски производи не секогаш е спасот од пестицидите. Сепак, овошјето и зеленчукот МОЖЕ да се измијат ефективно! Решението е многу едноставно: солена вода. Направете 10 процентен солен раствор и оставете го овошјето/зеленлчукот да отстои десетина минути во него. Значи, еден дел сол и девет дела млака вода, се мешаат за да се добие 10% солен раствор. Откако ќе отстои овошјето/зеленчукот – добро се промива. Следна опција е оцетот, но проблемот со него е што за да се постигне ефектот – овошјето треба да се мие во чист оцет, а не во раствор. Оваа опција е поскапа, а и помиризлива! 🙂

Д-р Митов

Д-р Митов

Ние ви помагаме ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ и поврзаните БОЛЕСТИ, на ПРИРОДЕН начин и трајно да ги отфрлите, за да бидете: ПОЗДРАВИ, ПОЛЕСНИ и ПОЛЕТНИ!

Leave a Replay

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор