fbpx

СТАБИЛИЗИРАН ШЕЌЕР, НАМАЛЕНИ ИНСУЛИНСКИ ЕДИНИЦИ, НОРМАЛИЗИРАН ПРИТИСОК! Со Д-Р МИТОВ

tonus

По подолго боледување за кое време бев повеќе во кревет отколку на нозе случајно на ФБ го прочитав името на д-р АЛЕКСАНДАР МИТОВ и неговата работа.

Незнаејќи веќе кај кој доктор да се обратам заради моите дијагнози (дијабет кој веќе 10 години не можев да го средам иако примав инсулин три пати на ден со по 30 единици наутро и навечер, а на пладне 20, и два пати метформин од 1000; висок крвен притисок кој стасуваше и до 200/120; високо ЦРП и многу високи леукоцити; со две колена оперирани десетина години и движење со две штаки; и една дијагноза која не може со сигурност да се дефинира надворешна поткожна инфекција – непознато и црвенило на нозете кое беше страшно да не отвори рани кои покасно поради дијабетот тешко дека ќе се затворат) – решив да се јавам на објавениот телефонски број.

 

Првиот впечаток со направениот телефонски број ми влеа доверба во него и се решив на средба. Не знам за докторот што помисли за мене кога ме виде со две штаки, а богами и со позамашна килажа, ама мојата прва мисла беше: „ОВОЈ ЧОВЕК ОД СРЦЕ СЕ НАСМЕВНУВА И МОРА ДА Е ПРЕКРАСНА ЛИЧНОСТ”. И во тоа не се прелажав.

"“Online”/

Веднаш се договоривме да отпочнеме со неговата терапија која не беше страшна. 

По неколку дена од отпочнатата терапија шеќерот почна многу бргу да паѓа, а воедно и притисокот.

 Секојдневно се допишувавме со докторот по два пати на ден, а само да напоменам дека претходно мојот шеќер и покрај инсулинот доспеваше 24 или до 3! Веднаш се увиде потребата да ја коригирам вечерната доза за неколку единици.

Придржувајќи се до неговите упатства за исхрана, се намали потребата и од дозата за ручек така што за еден месец истата беше исфрлена од потреба, и до ден денес.

Во паралела се намалуваше и утринската доза.

Се’ на се’ – сега по три месеци – јас примам инсулин наутро и навечер само по 16 единици, и на пладне само една таблета метформин. 

За притисокот дури не можам и самат да си поверувам: години и години висок, а овие три месеци се движи од 135/80 до 125/70, идеално за мене и моите години. 

ЦРП дојде до најдолната граница, црвенило на нозете нема и се движам со една штака.

Сакам да напоменам дека со новиот начин на исхрана се намалува и телесната тежина и конечно да легнам на стомак и спијам.

Докторе, најмногу на свет сум Ви на Вас благодарна што ми ја вративте желбата за живот и поубави денови. Ако некој сака подобро здравје, мојот совет за сите е Д-Р АЛЕКСАНДАР МИТОВ!  

 Марче

Д-р Митов

Д-р Митов

Ние ви помагаме ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ и поврзаните БОЛЕСТИ, на ПРИРОДЕН начин и трајно да ги отфрлите, за да бидете: ПОЗДРАВИ, ПОЛЕСНИ и ПОЛЕТНИ!

Leave a Replay

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор