fbpx

10 практични совети како да СЛАБЕЕТЕ преку ПЕШАЧЕЊЕ!

Истражувањата покажуваат дека умерените физички активности, како што е пешачењето, можат да бидат дури и поефективни кога станува збор за слабеењето. Главната предност на пешањето,

Повеќе »

Зошто СЕДЕЧКИОТ начин на живот прераснува во сериозен ПРОБЛЕМ и ризик по ЈАВНОТО ЗДРАВЈЕ?

Прекумерната тежина е сè почест здравствен проблем со кој се соочуват многу луѓе. Своевидна пандемија, обезноста е многу повеќе од естетски проблем, таа сериозно влијае

Повеќе »

ПОЛНОЗРНЕСТИ ЖИТАРКИ – одлични за СЛАБЕЕЊЕ и намалување на МАСНИТЕ НАСЛАГИ!

Редовно ги споменуваме полнозрнестите житарки на нашиот блог и тоа го правиме со причина. Истите се сметаат за едни од најздравите и најкорисни намирници кои

Повеќе »

Високо-протеинската храна ги оптеретува БУБРЕЗИТЕ! Најдобар избор е РАСТИТЕЛНАТА ХРАНА!

Сите хронични заболувања, како дијабет, кардиоваскуларни нарушувања, малигни болести, артритис итн., за жал се во постојан раст во светски рамки. Во огромна мера ова се

Повеќе »

Што сè треба да знаете за НИСКИОТ крвен притисок или ХИПОТЕНЗИЈА?

Често се среќаваме и слушаме за хипертензијата или покачениот крвен притисок, но неретко се среќава и спротивниот проблем – хипотензијата. Намалениот крвен притисок е состојба

Повеќе »

Имате покачени масти, шеќер и крвен притисок? За која состојба се работи?

Метаболниот синдром е здравствена состојба за која многу се зборува во последно време. Иако првата формална дефиниција за метаболен синдром излезе од медицинските учебници релативно

Повеќе »
X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор