fbpx

ПОЛНОЗРНЕСТИ ЖИТАРКИ – одлични за СЛАБЕЕЊЕ и намалување на МАСНИТЕ НАСЛАГИ!

Редовно ги споменуваме полнозрнестите житарки на нашиот блог и тоа го правиме со причина. Истите се сметаат за едни од најздравите и најкорисни намирници кои

Повеќе »

Високо-протеинската храна ги оптеретува БУБРЕЗИТЕ! Најдобар избор е РАСТИТЕЛНАТА ХРАНА!

Сите хронични заболувања, како дијабет, кардиоваскуларни нарушувања, малигни болести, артритис итн., за жал се во постојан раст во светски рамки. Во огромна мера ова се

Повеќе »

Што сè треба да знаете за НИСКИОТ крвен притисок или ХИПОТЕНЗИЈА?

Често се среќаваме и слушаме за хипертензијата или покачениот крвен притисок, но неретко се среќава и спротивниот проблем – хипотензијата. Намалениот крвен притисок е состојба

Повеќе »

Имате покачени масти, шеќер и крвен притисок? За која состојба се работи?

Метаболниот синдром е здравствена состојба за која многу се зборува во последно време. Иако првата формална дефиниција за метаболен синдром излезе од медицинските учебници релативно

Повеќе »

Притисокот има свој РИТАМ! Кога е најдобро да го мериме крвниот притисок?

Човековото тело функционира според одредени свои принципи и има свој ,,ритам”. Впрочем, сосема е логично да се заклучи дека мора да постои одредена координираност помеѓу

Повеќе »

Преголем внес на ПРОСТИ ШЕЌЕРИ – штетно за цревната МИКРОФЛОРА и ИМУНИОТ СИСТЕМ!

Често зборуваме за скриените опасности кои ги носи современата, „брза“ исхрана. Процесираните намирници се секаде околу нас, а тие неретко содржат огромни количества на нездрави

Повеќе »
X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор