fbpx

CRP ТЕСТ – Што значи и зошто е многу важен за здравјето на крвните садови?

Ц-реактивниот протеин (CRP) е супстанција создадена од црниот дроб или адипоцитите при ситуации на присутни воспалителни процеси во телото. Зголеменото ниво на Ц-реактивниот протеин (утврдено преку

Повеќе »

ТИНЕЈЏЕРСКИТЕ ГОДИНИ – период кога особено треба да се придаде значење на СПИЕЊЕТО!

Спиењето е неопходна човечка потреба, која нажалост често се занемарува и потценува и неретко се случува да се „жртвува“ со цел завршување на некоја обврска,

Повеќе »

Зошто МЕДИТЕРАНСКАТА ИСХРАНА е корисна за лицата со покачен ХОЛЕСТЕРОЛ?

Покачениот холестерол е добро познат, чест и загрижувачки проблем по јавното здравје. Тој е особено проблематичен, бидејќи често нема сериозни, видливи симптоми, па така често

Повеќе »

Низок притисок – ПРИРОДНИ начини за НОРМАЛИЗИРАЊЕ на притисокот!

Често се зборува за проблемите со покачениот притисок, односно хипертензијата и добро е што сé повеќе се зголемува свесноста за овој превентабилен, неретко потценет здравствен

Повеќе »

Тешко ви оди откажувањето од цигарите? Физичката активност може да помогне!

За ефектот и штетноста на цигарите врз нашиот организам имаме зборувано во бројни наши претходни статии. Ги имаме разгледано штетните ефекти на цигарите врз: кардиоваскуларното

Повеќе »
X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор