fbpx

ТРИТЕ ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХОТ ВО ДОМОТ

tonus

Започна грејната сезона, малку и порано оваа година. Отсега, па во следните 6 месеци, најголем дел од времето, ќе го поминуваме во затворени простории. Следната половина година ќе бидеме изложени пред се’  на затворената атмосфера во нашите домови и работни простории. Што дишеме внатре е од извонредна важност, дури и поважна од квалитетот на водзухот кој е надвор. Ако врз надворешната средина имаме мало влијание – во нашите домови имаме огромно влијание.   Три растенија можат многу да ни помогнат во желбата ние и нашите деца дома да дишеме почист воздух.

  • Dypsis lutescens (растение за дневната соба)
  • Sansevieria trifasciata – (растение за спалната соба)
  • Epipremnum aureum  – (растение специјалец – чистач на формалдехид)

Покрај тоа што произведуваат кислород (особено второто, кое кислородот го ослободува преку ноќ) го чистат воздухот од отровните гасови кои вообичаено може да се сретнат во нашите домови. Еве и фотографии за полесно препознавање:

"“Online”/
Д-р Митов

Д-р Митов

Ние ви помагаме ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ и поврзаните БОЛЕСТИ, на ПРИРОДЕН начин и трајно да ги отфрлите, за да бидете: ПОЗДРАВИ, ПОЛЕСНИ и ПОЛЕТНИ!

Leave a Replay

Може ќе ве интересира

Програми

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор