fbpx

Растителните влакна го засилуваат одговорот на имунотерапијата

tonus

Пред 4 дена (06.03.2019) беа објавени раните наоди од студија која ќе биде презентирана на годинешниов состанок на Американската асоцијација за истражување рак (American Association of Cancer Research). Студијата наговестува огромно откритие: можност да се зголеми одговорот кон имунотерапија за 5 пати! Имено, досега одговорот на имунотерапија со „чекпоинт” инхибитори се движи помеѓу 20 и 30%. Првичните податоци од оваа студија покажуваат дека луѓе кои консумирале храна богата со растителни влакна имаат за 5 пати поголема веројатност да одговорат на анти-ПД-1 имунотерапија. Тоа значи дека бактериите во нашите црева се многу поважни одошто мислевме порано и нивниот диверзитет е клучен за нашиот имунитет. Главниот научник на оваа студија ги охрабрува пациентите да внесуваат што повеќе растителни влакна, но не и пробиотици. Извор: https://www.targetedonc.com/news/early-findings-suggest-highfiber-diet-boosts-immunotherapy-response-in-melanoma

Д-р Митов

Д-р Митов

Ние ви помагаме ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ и поврзаните БОЛЕСТИ, на ПРИРОДЕН начин и трајно да ги отфрлите, за да бидете: ПОЗДРАВИ, ПОЛЕСНИ и ПОЛЕТНИ!

Leave a Replay

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор