fbpx

Fybro-Gel

389.00 ден

Цена на достава за купен 1 Фибро-Гел – 150 ден
За купени 2 Фибро-Гел – Доставата е бесплатна

Категорија:

Опис

ФИБРОГЕЛ е природен производ, лушпи од семето на растението Plantago ovata.

1. РЕДОВНО ПРАЗНЕЊЕ НА ЦРЕВАТА!

ФИБРОГЕЛ е природен лаксатив, односно придонесува за здраво и редовно празнење на цревата. Неговиот механизам да дејствување е преку создавање ВОЛУМЕН на изметот.

Значи, забрзувањето на перисталтиката не е врз основа на дразнење на цревата, туку врз основа на зголемениот волумен и мекост на изметот. Затоа и не создава зависност, како други лаксативи, туку едноставно ги раздвижува цревата.

2. МЕКА СТОЛИЦА !

Во многу состојби, како на пример кај хемороиди, меката столица многу помага и придонесува да се подобри проблемот кој е поврзан со тврда столица.

3. ПРИРОДНА КОНТРОЛА НА ХОЛЕСТЕРОЛОТ!

Покрај ефектите на перисталтиката, ФИБРОГЕЛ придонесува за подобра контрола на холестеролот.Имено, кога растителните влакна се движат во цревата, тие имаат капацитет да го врзат холестеролот и да го изнесат од организмот.

КАКО СЕ ЗЕМА?

За забрзување на перисталтиката се препорачува по една лажичка во голема чаша вода после оброк, до три пати на ден. Кога ќе се воспостави добро и редовно празнење на цревата – доза на одржување е една лажичка дневно.

Се препорачува да не се остава подолго во чашата вода бидејќи ќе добие гел структура и може да бида малку непријатно за консумирање. Значи, лажичката Фиброгел се додава во голема чаша вода, се размешува и набргу се пие.

Ефектот е видлив во рок од 24 – 42 часа од земањето на првата доза.

ФИБРОГЕЛ го има во сите аптеки на ЕУРОФАРМ.

ТРАНСПОРТ ПО БРЗА ПОШТА Е 150 ДЕНАРИ.

ЗА 2 ПРОИЗВОДИ – ТРАНСПОРТОТ Е БЕСПЛАТЕН! 

Продуктите не ги испраќаме во странство.

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор