fbpx

Камења во жолчката – последица на нагло слабеење!

tonus

Се наближуваат топлите денови и наскоро ќе започне сезонското „пред-одморско” слабеење. Некои и ќе пропагираат „брзо и безбедно слабеење”, а таа комбинација, биолошки,  не е можна! Наглото слабеење носи сериозни здравствени ризици, а денес се фокусираме само на еден од нив: камења во жолчката. Кога ќе настапи процес на нагло слабеење (или заради нездрав режим, или заради прашоци за слабеење) доаѓа до нагло ослободување на масни киселини од адипоцитите (масните клетки). Дополнително, пролонгираните периоди на нејадење го намалуваат лачењето на жолчни киселини. Заради сето тоа доаѓа до презаситување на жолчната течност со холестерол и создавање камења во жолчката. Понекогаш, процесот е изненадувачки брз и камењата се формираат за само неколку месеци. Ние, во Центарот за лајфстајл медицина на Д-р Митов, веруваме дека слабеењето треба да е здраво, постепено и одржливо. Тоа може да се случи само ако слабеењето е последица на промена на навиките и на начинот на живот, а не на привремени режими. Секој привремен режим дава привремени резултати и на долг рок е осуден на неуспех. Само промената на животниот стил води кон подобро и одржливо здравје. Секој може!

Д-р Митов

Д-р Митов

Ние ви помагаме ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ и поврзаните БОЛЕСТИ, на ПРИРОДЕН начин и трајно да ги отфрлите, за да бидете: ПОЗДРАВИ, ПОЛЕСНИ и ПОЛЕТНИ!

Leave a Replay

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор