fbpx

Искуства

Искуства за пациентка со полицистични јајници

Се викам Павлинка и сум 26год. Уште во тинејџерски години имав проблем со месечниот циклус за да после многу прегледи се постави дијагноза полицистични јајници. Имав покачен ANDROSTENDION. И од тогаш почнав со хормонски терапии, diane35, primolut nor итн. 

Од сите овие ефектот беше дур се пијат, чим престанам пак исто и телесната тежина значително се зголемуваше. Се изморив од апчиња и престанав со сите терапии и неколку години ништо не примав. Прочитај Повеќе

Павлинка

„Д-р Митов” е мојата успешна приказна

Пред осум години, сосема неочекувано, добив инфаркт иако имав  добро здравје, нормален крвен притисок и редовно планинарев и остварував други физички активности. Некои велеа дека е тоа судбина, други дека е од стрес од новинарската работа (тогаш бев вработен во А-1 телевизија каде што репортерството беше многу захтевна профсија) итн. Прочитај Повеќе

Пеце Стефановски, новинар во АЛФА ТВ- Скопје

Стабилизиран Шеќер, Намалени Инсулински Единици, Нормализиран Притисок! Со Д-Р Митов

По подолго боледување за кое време бев повеќе во кревет отколку на нозе случајно на ФБ го прочитав името на д-р АЛЕКСАНДАР МИТОВ и неговата работа. Незнаејќи веќе кај кој доктор да се обратам заради моите дијагнози (дијабет кој веќе 10 години не можев да го средам иако примав инсулин три пати на ден со по 30 единици наутро и навечер, а на пладне 20, и два пати метформин од 1000; Прочитај Повеќе

Марче

Земав 48 единици инсулин, сега нула

Јас сум Бобан Спасовски и моето искуство со д-р Митов ќе го раскажам сосема накратко и само со бројки. Порано имав над 145 килограми, а сега имам 106 кг. Порано шеќерот во крвта ми одеше до 18, а сега до 6,5. Порано тромесечниот просек ми беше 15%, а сега е 5,8%.  Прочитај Повеќе

Бобан Спасовски

Искуство на пациентка со ПОЛИЦИСТИЧНИ јајници

Мојата приказна со д-р Митов започна на 22.11.2017 два дена од кога бев на интернист и со поставена дијагноза замастен црн дроб, со речиси тројно покачени вредности на АСТ и АЛТ (резултатите со слики се во прилог ) и килажа од 108.5 кг. Прочитај Повеќе

ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЈА – Искуство со д-р Митов

Здравјето не можеш секому да му го довериш. Мојата дијагноза е хиперинсулинемија хормонот инсулин ми беше 136,1 uIU/ml. Себе си се изложив на неколку различни диети кои не вродија со пол, морам да признаам дека килограмите се намалуваа, но хормонот не.  Прочитај Повеќе

ИСКУСТВО: понизок шеќер, намален притисок, помалку инсулин

Имам 50 години. Имам диабет од тип II и хипертензија. Користам инсулин Lantus и терапија против висок крвен притисок. Иако редовно користев 34 единици инсулин и терапија за висок крвен притисок, последниве месеци нивото на глукоза во крвта беше над 9 и крвниот притисок 210/120 mm HgПрочитај Повеќе

„Со здрав режим на исхрана до состојба без дијабет”

Се викам Ганимет Саити и имам 64 години. Пред пет години почнав да ги приметувам типичните симптоми на дијабетот, и после деталните медицински проверки, дијагнозата ми беше потврдена. Прочитај Повеќе

Ганимет Саити

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор