fbpx

ФИБРОГЕЛ – природни растителни влакна

tonus

Што е Фиброгел?

ФИБРОГЕЛ е природен производ, лушпи од семето на растението Plantago ovata. Во светот има повеќе имиња, помеѓу кои се и: испагула, псилиум, исабгол и други. Во основа, ФИБРОГЕЛ се состои од природни растителни влакна.  Затоа велиме дека е ПРЕБИОТИК  и претставува супстанција потребна за природен раст на бактериите (ПРОБИОТИЦИТЕ) во нашите црева. 


1. ПРИРОДНО ПРОЧИСТУВАЊЕФИБРОГЕЛ е природен лаксатив, односно придонесува за здраво и редовно празнење на цревата. Неговиот механизам на дејствување е преку создавање ВОЛУМЕН на изметот. Значи, забрзувањето на перисталтиката не е врз основа на дразнење на цревата, туку врз основа на зголемениот волумен и мекост на изметот. Затоа и не создава зависност, како други лаксативи, туку едноставно ги раздвижува цревата. 2. ПОМЕКА СТОЛИЦАФИБРОГЕЛ придонесува за формирање на мека столица и помага во сите состојби каде таа е потребна, како на пример кај хемороиди.

"“Online”/

 

3. ПРИРОДНА ПОМОШ ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛОТ


ФИБРОГЕЛ придонесува за подобра контрола на холестеролот. Имено, кога растителните влакна се движат во цревата, тие имаат капацитет да го врзат холестеролот и да го изнесат од организмот. Растителните влакна се најчестиот недостаток/дефициенција во развиениот свет. Нивниот недостаток е поврзан со низа болести. 

 

КАКО СЕ УПОТРЕБУВА? 

 

За забрзување на перисталтиката се препорачува по една лажичка во голема чаша вода после оброк, до три пати на ден. Кога ќе се воспостави добро и редовно празнење на цревата – доза на одржување е една лажичка дневно.

Се препорачува да не се остава подолго во чашата вода бидејќи ќе добие гел структура и може да бида малку непријатно за консумирање. Значи, лажичката Фиброгел се додава во голема чаша вода, се размешува и набргу се пие.

Ефектот е видлив во рок од 24 – 72 часа од земањето на првата доза.

ФИБРОГЕЛ го има во сите аптеки на ЕУРОФАРМ.

Д-р Митов

Д-р Митов

Ние ви помагаме ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ и поврзаните БОЛЕСТИ, на ПРИРОДЕН начин и трајно да ги отфрлите, за да бидете: ПОЗДРАВИ, ПОЛЕСНИ и ПОЛЕТНИ!

Leave a Replay

X
Добијте бесплатен пристап до нашиот неделен информатор